5 dingen waar je rekening mee moet houden als je je haar laat verven

Ben jij van plan om je haar voor het eerst te laten verven of ga je zelf een poging wagen? Dan wil jij dit artikel zeker lezen, want er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden! Ready, set, dye!

1. De kleur zal altijd nét iets anders uitpakken

Heb jij een bepaalde kleur in gedachten en heb je die toevallig weten te vinden in het assortiment van de kapper of in het schap in de drogist? Hou er dan altijd rekening mee dat – afhankelijk van je eigen haarkleur – de kleur altijd iets anders zal uitpakken dan op het voorbeeld. Sommige kleuren zullen misschien iets warmer worden en andere pakken misschien iets minder goed op jouw haar. Daarom raden we aan om je haar voor het eerst te laten verven bij de kapper, daar kunnen ze je het beste advies geven voor de kleur die jij voor ogen hebt.

2. Je zal je haar vaker moeten verzorgen

Wanneer je je haar hebt laten verven is de kans aanwezig dat je haar meer verzorging nodig heeft. Hoe je het ook wendt of keert, haarverf is nu eenmaal niet zo goed voor je haar… Zeker wanneer jouw haar ontkleurt moet worden om de kleur te kunnen aanbrengen die jij graag wil is de kans groot dat de punten van je haar sneller droog worden. Verzorg je haar dus goed door het af en toe een fijn masker te geven. Zo voorkom je gespleten haarpunten!

3. Je gaat vaker naar de kapper

Geverfd haar heeft ook onderhoud nodig! Wanneer je balayage in je haar hebt laten zetten kan dat gelukkig goed uitgroeien zonder dat het heel duidelijk zichtbaar is, maar wanneer je al je haar hebt laten verven, zal je toch vaker terug naar de kapper moeten om je uitgroei bij te laten werken. Daar moet je van tevoren dus wel even rekening mee houden…

4. Je moet andere shampoo gaan gebruiken

Wist je dat er shampoos zijn die speciaal voor geverfd haar zijn ontwikkeld? Dit soort shampoos bevatten meestal wat extra verzorging en zorgen daarnaast voor het kleurbehoud van jouw nieuwe coupe. Win-win, dus! Er zijn zelfs shampoos die specifiek voor een haarkleur bedoeld zijn, zoals zilvershampoo voor blond haar. Zorg er dus voor dat je een shampoo vindt die perfect is voor jouw haar(kleur)!

5. Je moet heel zeker achter je beslissing staan

Ben je nogal impulsief van aard en kan het zomaar zijn dat je volgende week toch weer een andere haarkleur wil? Wees er dan eerst 100% zeker van dat je je haar wil laten verven. Niet alleen is het super lastig om je net geverfde haar weer een ander kleurtje te geven zonder dat je last krijgt van verkleuring, ook is je haar in korte periode vaker verven niet bepaald goed voor je lokken… Denk er dus echt goed over na voordat je de knoop doorhakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen