tips-zelfverzekerder-voelen

5 tips tegen monday blues

Heb je nu net vakantie en val je deze maandag in een soort zwart gat? Of ben je gewoon aan het werk en heb je moeite om jezelf te motiveren nu half Nederland vakantie aan het vieren is? Dan hebben wij een paar perfecte tips voor je om je uit je monday blues te halen. You can do this!

1. Trek je mooiste outfit aan

Oké, misschien niet letterlijk je mooiste, want je hoeft natuurlijk ook niet in je galajurk rond te gaan lopen, maar in ieder geval een outfit waar jij je heel goed in voelt. Wanneer je een outfit draagt waar je je zelfverzekerd in voelt, voel je je direct een stuk opgewekter en heb je ook meer zin in wat je die dag gaat doen. Of het nu je favoriete jurkje is, die toffe jeans of misschien wel dat prachtige pak wat je laatst hebt gescoord, wear whatever makes you happy!

2. Draai je favoriete muziek

Er is niets wat je meer kan opvrolijken dan je favoriete muziek! Kies een van je favoriete afspeellijsten – het liefst eentje waar je lekker (vals) op kan meezingen – en geniet even alleen van de muziek die je hoort. Of je nu in je eentje in je kamer zit of op je werk met je collega’s om je heen (die vinden dat vast ook heel gezellig), zet het volume wat hoger en dans erop los. Wedden dat jij je straks een stuk beter voelt?!

3. Eet een van je favoriete maaltijden

Comfort food heeft niet voor niets die naam gekregen… Of het nu een van de welbekende comfort foods is – hallo pizza’s en patatjes – of het gewoon een van jouw favoriete maaltijden is, lekker eten zorgt altijd voor een beter humeur. Als je vrij bent kan je jouw maaltje natuurlijk lekker eten onder het genot van een goede film of goed gezelschap (zie ons volgende punt), maar wanneer je aan het werk bent kan je natuurlijk je eten meenemen en in je pauze opsmikkelen als fijn rustmomentje in je dag.

4. Zoek gezelschap

We gaven al een korte hint: ook goed gezelschap kan jouw humeur verbeteren! Ben je de enige in jouw omgeving die (al) vakantie heeft? Breng dan de dag op je gemak zelf door en spreek bijvoorbeeld ’s avonds met vrienden of familie af. Ben je wel gewoon aan het werk? Zoek dan vandaag wat meer je favoriete collega op en maak er iets gezelligs van! Wie zei dat werken niet leuk kon zijn?

5. Wees dankbaar!

Of je nu de dag in je eentje, met al je vriendinnen of misschien wel gewoon op je werk doorbrengt, je hebt altijd iets om dankbaar voor te zijn! Wist je al dat dankbaarheid uiten ervoor zorgt dat jij beter in je vel gaat zitten? Probeer het maar eens: noem drie dingen op waar je vandaag (heel) dankbaar voor bent en kijk wat het met je humeur doet. Wij weten zeker dat het je gaat helpen om uit je monday blues te komen!

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen