quiz-lyrics-dance-klassiekers

5 tips voor als je nieuwe mensen leert kennen

Ben je nogal verlegen van aard en weet je niet zo goed wat je moet doen wanneer je nieuwe mensen leert kennen? Met deze tips kan jij zonder zorgen een praatje met iemand die je nog niet kent aanknopen. Wie weet heb je net wel je toekomstige lover of BFF ontmoet…

1. Luister goed naar de ander z’n naam

Je herkent het vast wel: je leert iemand kennen en jullie stellen je aan elkaar voor. Op dat moment ben je zo druk bezig met je eigen naam vlekkeloos uit je mond krijgen dat je de ander z’n naam eigenlijk helemaal niet opslaat… oeps. Probeer daarom altijd goed naar iemand z’n naam te luisteren wanneer je je voorstelt. Wat ook werkt is de ander z’n naam herhalen, bijvoorbeeld ‘Hi Daniël, ik ben Sanne.’ Of ‘Hoi Daniël, leuk je te ontmoeten’. Hierdoor blijft de naam beter hangen, probeer maar eens!

2. Stel een vraag die makkelijk te beantwoorden is

Vind je het ongemakkelijk om een gesprek te moeten aanknopen met mensen die je niet kent? No worries: het hoeft niet heel ingewikkeld te zijn om een gesprek te beginnen. Stel bijvoorbeeld een vraag die makkelijk te beantwoorden is. Ben je op de verjaardag van een gemeenschappelijke vriend/vriendin? Vraag dan hoe je nieuwe gesprekspartner je vriend/vriendin kent. Ook werkt het altijd goed om te vragen wat iemand doet, daar zit meestal ook een verhaal achter wat mensen leuk vinden om te vertellen.

3. Draai jezelf naar diegene toe

Heb je het idee dat mensen niet vaak een gesprek met jou aanknopen op feestjes en verjaardagen? Dat zou zomaar door je lichaamshouding kunnen komen. Wanneer jij een stukje van anderen af gedraaid staat – helemaal wanneer je een beetje in elkaar gedoken staat of met je armen over elkaar staat – zie je er niet heel toegankelijk uit. Hierdoor is de kans groot dat mensen niet snel een gesprek met je zullen beginnen. Neem daarom een open houding aan: draai jezelf naar mensen toe en leg vooral niet je armen over elkaar. Wedden dat je nu veel sneller aangesproken wordt?

4. Leg de lat niet zo hoog

Wat is precies de reden dat je het spannend vindt om nieuwe mensen te spreken? Ben je bang dat ze je niet aardig vinden? Of dat je niet uit je woorden komt? Hoe dan ook is het niet nodig om je hier zorgen over te maken, want vaak zorgt dat er juist voor dat je ongemakkelijk wordt. Ga er met een open mind in en besef je vooral dat je niet met iedereen een klik kan hebben. En dat is oké!

5. Vergeet niet te genieten!

Ben je tijdens een feestje heel krampachtig bezig om nieuwe contacten te leggen of ze juist uit de weg te gaan? Wat zonde… Wanneer je op een feestje bent, is het juist de bedoeling dat je het naar je zin hebt en dat je geniet. Maak je dus vooral niet te druk op hoe je op anderen overkomt en of je wel de avond kan doorkomen zonder te blunderen, want daar gaat het helemaal niet om. Geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen