dingen-introvert-herkennen

5x dingen waar iedere introvert zich in herkent

Ben jij een rasechte introvert? Dan ga jij je ongetwijfeld in deze dingen herkennen, want deze zijn behoorlijk typisch voor alle introverts onder ons… Lees je mee?

#1 Je hebt een klein groepje hechte vrienden

Jij bent niet zo van de megagrote vriendengroepen en iedere week met anderen iets doen. Jij vindt het veel prettiger om een klein groepje vrienden/vriendinnen te hebben waar je superhecht mee bent en alles mee deelt. Zo kan jij jouw aandacht goed verdelen en weet je precies aan wie je echt iets hebt.

#2 Je kan je prima alleen vermaken

Een avondje alleen op de bank? Dat vind jij hartstikke prima! Als introvert heb jij geen andere mensen nodig om het naar je zin te kunnen hebben, want in je eentje vermaak jij je ook prima. Een serie kijken, boek lezen of misschien iets voor je nieuwe creatieve hobby doen – jij hoeft je absoluut niet te vervelen.

#3 Je moet opladen na een verjaardag

Je vindt het best gezellig zo’n verjaardag, maar het kost je wel altijd energie om lang in een grote groep met mensen te zijn. Na zo’n avond moet je dan ook altijd even opladen, het liefst alleen of met je lover. Alle indrukken kunnen namelijk best heftig zijn, dus dan is het fijn om daarna lekker te kunnen ontspannen.

#4 Je stelt je niet snel open

Als introvert ben je heel beschermend naar jezelf. Je zal dan ook niet snel jezelf helemaal aan iemand blootgeven, tenzij je zeker weet dat je diegene 100% kan vertrouwen. Je vindt het dan ook belangrijk om een hechte band met iemand op te bouwen voordat je jezelf openstelt, want het laatste wat je wilt is gekwetst worden.

#5 Mensen denken vaak dat je verlegen bent

Doordat je jezelf niet heel snel openstelt, denken mensen vaak dat je verlegen bent. Dat hoeft niet per se zo te zijn! Het spreekwoord ‘de kat uit de boom kijken’ past goed bij je: je wil eerst weten waar je mee te maken hebt en wat je aan mensen hebt voordat jij jezelf laat zien. En dat is helemaal oké!

Lees ook:
Quiz: Ben jij een introvert, extravert, of toch ambivert?
6 liedjes waar je een beestachtig gevoel van krijgt
7 liedjes voor als je een oppepper nodig hebt

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen