social-media-verslaafd

6 dingen die je herkent als je verslaafd bent aan social media

Kan jij geen dag zonder jouw social media feeds en kan jij je geen leven zonder Instagram, TikTok en Snapchat voorstellen? Dan is de kans groot – heel groot – dat jij jezelf gaat herkennen in deze punten. Let’s face it: je bent verslaafd aan social media!

1. Je hebt altijd je telefoon in de buurt

Als social media verslaafde heb jij je telefoon altijd in de buurt. Sterker nog, meestal heb je hem in je hand of in je broekzak. Je wilt immers niks misschien van wat er allemaal gaande is online én je moet natuurlijk zelf ook snel kunnen handelen als je iets wil vastleggen wat goed in je feed past. Jij en je telefoon, jullie zijn onafscheidelijk!

2. Je ziet er altijd Instagrammable uit

Aangezien je maar nooit weet wanneer je op de foto gezet kan worden, zorg jij dat je er altijd Instagrammable uitziet, zelfs als je gewoon in je sportkleding rondloopt. Je let er altijd op dat je kledingstukken goed matchen en zorgt dat jouw outfit in wat voor hoek dan ook goed naar voren komt. Jij weet precies waar je op moet letten om er altijd Instagrammable uit te zien!

3. Je hebt oog voor detail

Niet alleen jijzelf ziet er altijd uit om door een ringetje te halen, ook zie jij in een handomdraai hoe jij jouw omgeving het beste kan vastleggen. Je hebt een enorm oog voor detail en ziet zelfs de kleine dingetjes die jouw foto minder geslaagd kunnen maken. Photoshoppen is dan ook een van je favoriete bezigheden, want zo zorg je ervoor dat jouw pics er precies zo uit komen te zien als jij voor ogen hebt. Vieze kauwgumstukjes op straat? No worries, die shop jij gewoon weg!

4. Je herkent iedereen

Omdat jij natuurlijk een groot deel van je dag online doorbrengt, herken jij vaak alles en iedereen. Ja, zelfs mensen die je niet persoonlijk kent, maar alleen via via. Jij komt regelmatig mensen tegen op straat die je gedag zou willen zeggen, totdat je je ineens bedenkt dat je ze eigenlijk nog nooit hebt gesproken. Oeps…

5. Je bent van alles op de hoogte

Tja, en als je zoveel tijd doorbrengt op social media, ben jij ook altijd van alles op de hoogte. Superhandig, natuurlijk, want jij weet precies wat er bij iedereen om je heen – en ja, ook de mensen die je minder goed kent – speelt en heb altijd wel een leuk nieuwtje te vertellen als je je vriendinnen ziet. Hoe handig?!

6. Je bent soms afwezig

Maar ja, zoveel met je telefoon bezig zijn kan er ook voor zorgen dat je soms wat afwezig bent. Misschien moet je wel proberen erop te letten dat je je niet te veel laat afleiden door social media, want ook van de mensen en omgeving om je heen – in het echt, bedoelen we dan, niet online – moet je écht genieten. Ja, echt!

 

Lees ook:

 

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen