tips-uit-comfort-zone-komen

6 manieren om uit je comfort zone te komen

Zou jij wat vaker dingen buiten je comfort zone willen doen, maar durf je de stap niet te nemen? Merk jij dat je vaak op veilig speelt en wil je nu eigenlijk weleens iets doen wat je normaal gesproken nooit zou doen? Dit zijn 6 manieren waarop jij uit je comfort zone kan komen.


1. Vraag een vriend/-in mee

Als je iets gaat doen wat buiten je comfort zone ligt, kan het enorm helpen om een vriend of vriendin mee te nemen voor moral support. En dan zou het natuurlijk het mooist zijn als diegene het juist tof en totaal niet eng vindt wat je gaat doen, want dan kan je beter op haar/hem leunen als jij een peptalk nodig hebt.

2. Denk na over wat het je kan opleveren

Denk eens na over wat het je voor moois en waardevols kan opleveren als jij buiten je comfort zone stapt. Je wil dit immers niet voor niks gaan doen, zelfs al ligt het buiten je comfort zone, right? Maak een lijstje met alles wat het jou oplevert als je dit gaat doen, want dan zie je pas echt wat voor positieve impact het kan hebben. En vervolgens? Precies: doen!

3. Denk na over wat er fout kan gaan

Natuurlijk is het ook goed om na te denken over wat er fout kan gaan. Nee, niet omdat we willen dat je je druk gaat maken, maar om je in te laten zien wat er nu het ergste is wat er kan gebeuren als het fout gaat. Zet je jezelf voor schut? Is er een kans dat het de eerste keer niet lukt? Wat gebeurt er dan precies? Kan je hiervan herstellen? Grote kans dat je de conclusie trekt dat het hoe dan ook wel mee zal vallen…

4. Neem kleine stapjes

Je hoeft niet gelijk in het diepe te springen: als je je voor het eerst buiten je comfort zone waagt is het ook prima om dat met kleine stapjes te doen. Heb je hoogtevrees en wil je een toren gaan beklimmen? Neem dan niet gelijk de hoogste, maar werk langzaam op totdat je je steeds meer op je gemak gaat voelen. Natuurlijk kan in het diepe springen soms ook een goede manier zijn om over je angsten en zorgen heen te komen, maar niet altijd…

5. Wees trots op jezelf

Wees alvast super trots op jezelf, ook als je nog niet buiten je comfort zone bent gestapt! Je bent er immers al over aan het nadenken en dat is een stap in de goede richting. Ook als je kleine stapjes gaat nemen buiten je comfort zone mag je heel trots op jezelf zijn, want ook (of moeten we zeggen ‘juist’) kleine successen mogen ook gevierd worden. You go girl!

6. Maak er een challenge van

Heb je de smaak te pakken gekregen? Maak er dan een challenge van! Daag je beste vrienden en/of vriendinnen uit om ook iedere dag iets te doen wat buiten hun comfort zone ligt en bespreek dat vervolgens iedere avond met elkaar. Zo help je elkaar om dingen te doen die je eerst nooit had gedurfd en kan je je successen met elkaar vieren – hoe tof is dat?!

 

Lees ook:

 

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen