dingen-herkennen-echte-planner planner

6 redenen om een papieren agenda te hebben

Nu de zomervakantie bijna is afgelopen is het tijd om ons weer bezig te houden met onze plannen voor de komende maanden. In dit digitale tijdperk heeft bij iedereen een digitale agenda. Maar er zijn ook nog wel een aantal goede redenen om te kiezen voor een papieren agenda. Lees nu mee en bepaal of jij voor komend jaar kiest voor digitaal of papier!

1. Je maakt een betere commitment

Wanneer je alleen met een papieren agenda werkt, maak je een betere commitment aan je planning. Je denkt namelijk bewuster na over waar je nog ruimte hebt in je agenda en hoe je dagen eruit gaan zien. Wanneer er een afspraak moet worden gemaakt kan jij echt je agenda erbij pakken en inschatten of iets nog in je week erbij past, in plaats van je digitale afspraken door elkaar heen in te plannen.

2. Je kan er extra notities bij maken

Natuurlijk kan je ook notities maken bij je digitale afspraken, maar met een papieren agenda is het toch wel heel handig dat notities je direct opvallen en je belangrijke side notes dus niet kan vergeten. Dit is vooral heel handig in vergelijking met het werken met een gedeelde digitale agenda, want je wil natuurlijk ook niet altijd dat de ander kan zien welke aantekeningen jij bij een afspraak hebt gezet. Soms is het gewoon heel fijn om extra details uit te schrijven, vind je ook niet?

3. Je bent minder snel geneigd om afspraken te verplaatsen

Komt een afspraak je even niet zo lekker uit of had je gepland om iets te doen vandaag, maar heb je er eigenlijk geen zin in? In je digitale agenda verplaats je je afspraken door ze simpelweg te verslepen, maar in je papieren agenda gaat dat niet. En aangezien je in je mooie planner natuurlijk niet wil gaan krassen, ben je sneller geneigd om je afspraken te laten staan in plaats van ze te verplaatsen.

4. Je kan makkelijker doorbladeren naar toekomstige afspraken

Sure, je kan met je digitale agenda blijven doorklikken totdat je een aantal jaar verder bent. Maar even snel inzichtelijk krijgen hoe je agenda er de komende tijd uitziet? Dat is toch makkelijker als je gewoon kan doorbladeren. In je papieren agenda zie je namelijk de details veel sneller dan wanneer je op je telefoon iedere dag moet openen en bekijken wat er dan op de planning staat.

5. Het geeft je een beter besef van tijd

Een digitale agenda is misschien makkelijk voor het ver vooruitplannen, maar geeft vaak een vertekend beeld van tijd. Waarom? De lay-out van iedere week ziet er hetzelfde uit! In je papieren agenda kan je werken met post-its, markers en andere extraatjes om aan te geven wanneer belangrijke gebeurtenissen ingepland staan. Niet alleen valt dit vaak meer op, ook ben je er veel bewuster naartoe aan het werken, want je kan de dagen letterlijk aftellen!

6. Wie houdt er nu niet van planners?!

Eerlijk is eerlijk: alhoewel er veel voordelen zitten aan een digitale agenda, heeft het ook wel iets om een planner uit te zoeken die bij jou past en daar je hart en ziel in kwijt te kunnen. Ook is de kans groter dat je later nog eens terugbladert naar eerdere maanden of zelfs oude agenda’s erbij pakt om te kijken wat je vorig jaar nu precies aan planningen had. Met een digitale agenda ben je vaak meer gericht op de toekomst. En het leukste: er zijn zo onwijs veel agenda’s en planners dat je er vast eentje kan vinden die qua indeling en qua stijl precies bij jou past – hoe fijn?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen