books

6 x tips voor het maken van je examens

OMG, over een paar dagen gaan de eindexamens weer van start! Het blijft altijd een lastige en spannende periode en daarom helpen we je een handje. Met deze tips ga jij je examens en toetsen sowieso halen.

Wees voorbereid

Waarschijnlijk is dit jou al een paar keer verteld, maar examens worden streng gecontroleerd. Wees daarom goed voorbereid. Neem mee wat je mag meenemen en lees de mailtjes die je vanuit school hebt gekregen goed door. Neem genoeg pennen mee en vergeet de markeerstiften niet! Bij een wiskunde-examen mag je ook een rekenmachine, passer en geodriehoek meenemen. Check van tevoren even of ze het doen.

EAT!

Voorkom een knorrende maag en zorg dat je goed eet voor een examen. Ga niet opeens rare dingen eten die je normaal niet eet, want misschien kan je maag dit niet aan. Vergeet ook niet om voor het examen even naar het toilet te gaan.

Begrijpend lezen

Lees de vragen voordat je begint even goed door. Zo weet je hoeveel vragen er zijn en heb je minder kans dat je een vraag mist doordat die bijvoorbeeld op de achterkant van het blad stond. Ook bij het beantwoorden van een vraag is het belangrijk dat je de vraag goed leest en alleen antwoord geeft op wat er gevraagd wordt.

Take your time

Wees niet gestrest als je je klasgenoten de zaal eerder ziet vertrekken. Voel niet de druk om dingen af te raffelen en take your time! Iedereen heeft zijn of haar eigen ritme, daar is niks mis mee.

Keep calm

Oh, oh, je weet een vraag niet. Dat kan, dat is menselijk! Probeer er iets van te maken, iets wat misschien te maken heeft met de dingen die je wél weet van de stof. Misschien raad je het dan toch goed, we hope so! Raak je motivatie niet kwijt en vergeet niet dat er ook vragen zijn die je wel kent.

Controleer je antwoorden

We know, het is stom, maar wel erg belangrijk. Door middel van het controleren van je antwoorden zie je even wat je hebt geantwoord en weet je zeker dat je niks bent vergeten te beantwoorden. Slordige foutjes kunnen misschien net dat puntenverschil betekenen.

Good luck! You’ve got this.

Leertips nodig? Check: Handige tips om beter te leren

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen