6 X zo houd je je huid clean

Ugh, don’t you hate it? Puistjes hier en daar, mee-eters everywhere, kortom geen zuivere huid. No stress, want wij gaan jullie helpen. Deze zes tips zijn stapjes in de goede richting naar een amazing skin.

1. Slaap met je haar vast

Deze tip geldt vooral voor diegene die olies, cremes en dergelijken gebruiken in hun haar. Als je met je haar los slaapt, komen de resten van die producten in je gezicht en dan vervuil je ongemerkt je poriën. Doe je haar voor het slapen dus in een staart of knotje. Gebruik hiervoor niet een te strak en grof elastiek, dit kan je haar beschadigen en dat willen we niet, hé girls.

Bashful Ariana Grande GIF - Find & Share on GIPHY

2. Verschoon je kussensloop regelmatig

Vetten van je gezicht en de resten van je haarproducten kruipen in je kussensloop en vervuilen daardoor je huid. Vervang daarom regelmatig je kussensloop of draai je kussen af en toe om. *Extra tip: slaap op je rug, zo voorkom je dat je huid vervuild wordt.

3. Droog je gezicht af met een apart handdoekje + deppen

Droog je gezicht altijd met een andere handdoek dan die je voor je lichaam gebruikt. Dat is een stuk schoner! Daarbij is het ook beter om je gezicht droog te deppen i.p.v. te wrijven, zo voorkom je dat je eventuele onzuiverheden verspreidt over de rest van je gezicht. Het gebeurt vaak dat puistjes of bultjes door het wrijven opengaan. Stel je voor, dat al dat vuil op de rest van je gezicht komt. Iew!

4. Was je gezicht met koud water

Als je je gezicht wast met warm/heet water droogt je huid sneller uit en beschadig je je huid ook nog eens. Heet water verwijdert als het waren de natuurlijke oliën van de huid. Het is daarom beter dat je je gezicht met koud water wast, want koud water stimuleert de bloedsomloop waardoor je huid een mooie gloed krijgt. Voor mensen die een gevoelige huid hebben, is dit zeker een aanrader.

Water Hose GIF - Find & Share on GIPHY

5. Niet met je handen in je gezicht zitten

Vermijd je gezicht gedurende de dag! Je moet je voorstellen dat je de hele dag van alles aanraakt. Al dat vuil komt dan in je gezicht en dat kan weer puistjes en onzuiverheden veroorzaken. Bah!

6. Veel water drinken

Everbody knows it, water drinken zuivert de huid. Water drinken hydrateert, maar helpt ook mee aan het afvoeren van afvalstoffen in je lichaam. Dat helpt weer mee aan een zuivere huid. Yay water!

Follow Now Tv Show GIF - Find & Share on GIPHY

Beeld: Instagram, Giphy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen