Handige tips om beter te leren

Het blijft lastig om fully focus te hebben en te behouden tijdens het leren. No worries: wij hebben voor jou de beste tips op een rijtje gezet. Iedereen heeft zijn eigen manier van leren, maar er zal vast wel een goede tip voor jou tussen zitten!

1. Plan je dag in

Een planning maken helpt! Schrijf vóórdat je begint met leren in je planning wat je gaat doen en hoelang dit duurt. Zo kun je makkelijk door wanneer je klaar bent met een vak en hoef je niet na te denken overwat je nog meer kunt doen. Het slimste is om het leren voor een vak over meerde dagen te verdelen, zo blijf je de stof herhalen.

2. Weinig afleiding

Zorg dat als je gaat leren er geen dingen zijn die jou kunnen afleiden. Leg je telefoon weg en ga bijvoorbeeld niet in je kamer leren, maar in de woonkamer. Of misschien in de bibliotheek? In een bibliotheek ben je meer gemotiveerd om iets doen, omdat iedereen om je heen bezig is. You’re all in this together!

 

3. Zorg voor motivatie

Is geschiedenis niet jouw beste vak en heb je er totaal geen interesse in? We get it! Beloon jezelf daarom als je klaar bent met een vak dat je niet leuk vindt, of als je vindt dat je veel hebt gedaan in een bepaalde tijd. Wees wel eerlijk tegenover jezelf en maak hier geen misbruik van. Enjoy your treat! Sommigen krijgen motivatie van leuke schoolspulletjes. Ga een keer langs de Hema en koop een paar leuke schriften en een mooie pen. Helpt echt.

4. Lees teksten hardop en maak een samenvatting

Leg een paar van je knuffels neer en lees ze voor. Natuurlijk geen sprookje, maar jouw leerstof! Dit klinkt heel raar, maar je slaat de informatie op twee manieren op: je ziet het én je hoort het.

Heb je nou een gigantisch dik boek en is elk hoofdstuk even moeilijk? Schrijf voor jezelf een samenvatting. Bedenk maniertjes om het duidelijk te maken, bijvoorbeeld door middel van tekeningen, pijltjes en markeerstiften. Als je dat hebt, hoef je ze alleen nog maar een paar keer door te nemen en niet kwijtraken. You’re ready for this!

5. Zorg voor voldoende rust

Je gezondheid gaat altijd voor! Heb je de hele dag gebikkeld en ben je er nu klaar mee? We get it. Neem je rust. Zonder voldoende rust kun je je toets alsnog niet goed maken. Good luck!

Beeld: Unsplash, GIPHY 

LEES OOK:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen